Arvot

Uskon, että omat arvot tunnistamalla ihminen tietää, mitä kohti haluaa kulkea ja miten toimimalla voi arvostaa itseään ja olla tyytyväinen elämäänsä. Käydessäni oman elämäni arvokeskustelua mukana olivat myös Veneenveistäjä ja lapset. Seuraavat arvot kertovat, mikä minulle, blogille ja meidän perheellemme on tärkeää ja mitä kohti kuljemme nyt.

Kuljemme ennakkoluulottomasti omia polkujamme

Haluan, että elämässä säilyy mahdollisuus aidosti innostua ja lähteä mukaan uusin juttuihin, vaikka heti huomenna. Opettelen uutta, käännyn ja tutkin uusia reittejä. Vaikka välillä kompastun ja eksyn niin uskon, että oikea polku upeine maastoineen löytyy jälleen. Erehtyminen on sallittua ja vain kokeilemalla voi oppia. Maalaisjärjen käyttö on sallittua ja neuvoakin voi joskus kysyä. Keskeneräinen reittisuunnitelma voi joskus olla parempi kuin loppuun asti mietitty, sillä tärkeintä on lähteä liikkeelle. Toivon, että myös muut huomaisivat, että oman polun valitseminen voi joskus olla se maailman paras juttu!

Arvostaen luontoa ja nauttien ulkoilmasta

Arvostan luontoa niin Suomessa kuin muuallakin. Arvostan sen monimuotoisuutta, läheisyyttä, rauhaa, tuoksua ja kauneutta. Arvostan sen antimia sekä hyvinvointia lisäävää vaikutusta. Kannustan myös muita tutustumaan luontoon, arvostamaan luontoa ja nauttimaan siitä täysin sydämin kuitenkin pitäen luonnon siistinä ja vahingoittumattomana.

Säilyttäen lapsenmielisyytemme

Haluan kulkea lasten kanssa hymy huulilla ja nauraa kikattaa höpsöille asioille heidän kanssaan. Haluan kulkea polvet kurassa, posket innostuksesta hehkuen, leikkien ja touhuten, tutkien ja kokeillen, ottamatta asioita liian vakavasti. Haluan hypätä hankeen ja lätäkköön, kurkistaa oksan reiästä, kerätä kiviä ja muita aarteita sekä opetella joka päivä jotain uutta tekemällä lasten kanssa yhdessä.

…ja uskaltaen välillä rentoutua!

Kaiken kiireen keskellä haluan rentoutua ja hengittää. Haluan näin taata sen, että ajatukseni kulkevat paremmin, teen parempia päätöksiä ja pysyn terveenä. Haluan, että valitsemallamme tavalla elää, voimme koko perhe rentoutua ja voida hyvin. Toivon, että voin joskus auttaa myös muita löytämään erilaisia tapoja rentoutua ja parantaa omaa ja läheistensä hyvinvointia.

0