Yrittäjän elämää

Haluan pitää asiat omissa käsissäni. Haluan kulkea omia polkujani. Vuosien saatossa eri kokoisten organisaatioiden työntekijänä olin huomannut, kuinka paljon ylimääräistä ja valitettavasti välillä myös turhaa työtä itse organisaatio teettää. Olin myös huomannut, että kiire, stressi ja pahoinvointi olivat lisääntyneet ja töiden organisointi, johtaminen ja erityisesti töiden suunnittelu eivät olleet riittävällä tasolla pitämään yllä työntekijöiden hyvinvointia.

Päätettyäni vuoden 2018 alussa miettiä elämää ja sen suuntaa totesin yrittäjyyden olevan selkein vaihtoehto niin pelottavalta kuin se ajatus toisaalta tuntuikin. Olin kuitenkin jo vuonna 2011 käynyt yrittäjäkurssin ja monien vuosien aikana luonnostellut ajatukset toiminnasta tulivat mieleen yhä uudelleen. Päätin, että sille tielle lähdetään ja perustin yritykseni vuoden 2018 alkupuolella tuolloin vielä hieman epätietoisena siitä, miten asiat tulisivat etenemään. Yritykseni Hike ’n Joy sai myös dronelentoon keskittyvän aputoiminimen Lennokkaat.

Mikä fiilis, kun yrityksen rekisteröimisen jälkeisenä päivänä tuli tieto pääsystä erä- ja luonto-opasopintoihin. Yrittäjyys tuntui hyvältä aloittaa ajatukset nollaamalla ja lähtemällä lomalle.

Kiire jatkui ja totesin huomionhallinnan tärkeyden. Ei ole järkevää koettaa hallita aikaa, on parempi koettaa hallita omaa elämää ja olla läsnä. Kiinnitin huomiota jaksamiseeni ja kevät kului opiskellen, sairastaen ja uusia tuotteita testaillen. Alun onnistumisen iloa on vaikea kuvailla.